Select Page

Kako da iz lošeg stvoriš nevjerovatnu priču?

Ispričat ću ti jednu priču. Nevjerovatnu priču o ožiljcima jedne školjke.

Dok mirno stoji na morskom dnu, nikome ne škodi i nikome ne smeta, čekajući da joj morska struja nanese sitni plijen do njenih usta. Kako bi se prehranila ona otvara svoje oklope i ne sluteći da i pored hrane unutar nje će se uvući i malo zrno pijeska, nepoželjni gost, ili neko strano tijelo. Kada se taj mali uljez spusti na unutrašnju sedefastu, osjetljivu i predivnu stranu školjke, on joj pravi ogrebotinu i ožiljak. Međutim, školjka ne dozvoljava da je to obilježi već na tom istom mjestu počinje da luči sedef, sloj po sloj taj njen mali uljez postaje dio nje, pretvarajući ga u nešto najljepše što može i školjka i morsko dno da izrodi. Iz ožiljka stvara nešto posebno, dragocjeno i vrijedno.

Koliko ožiljaka i na koži i na srcu imaš?

Pričaju li tvoji ožiljci jednu nevjerovatnu priču?

Nekad je to sretna priča, nekada je to tužna priča, ali svaka od njih i dalje čini uspomenu na ono što je bilo prije i podsjeća te da si danas ono što jesi zahvaljujući tim ožiljcima, ma kakvi god oni bili.

Pitanje je samo koliko si naučila iz svega lošeg i koliko si se izdigla iznad stvari i ljudi koji su se uvukli u tvoj balon sreće i pokušali ti naškoditi?

Budi kao školjka, neka sve što ti se u životu desi bude tvoj biser, neka bude tvoja dragocijenost, tvoja posebnost i tvoja vrijednost!

Možete još pročitati

Sve što možda niste znali o biseru?

Sve što možda niste znali o biseru?

Biseri se sastoje od slojeva sedefa, koji se sloj po sloj slažu jedan na drugi. Sastav bisera je vrlo jednostavan, spoj kristalnog oblika kalcijumkarbonata (aragonita) i organskog proteina (konhiolina) koji vezuje kristale i od bisera čini jednu savršenu cjelinu.Ono...

v