Select Page

Pandemija ubrzala digitalizaciju malih biznisa: MH Biseri otvorili web shop

Pandemija korona virusa je uveliko ubrzala digitalizaciju u svim segmentima poslovanja i mnogima olakšala poslovanje. Koliko je digitalizacija i e-poslovanje značajno za male biznise pokazuje primjer obrtničke djelatnosti “MH Biser”.

“Pandemija korona virusa je moju prodaju usmjerila sa Instagrama i Facebooka na web stranicu. Iskoristila sam prazan prostor koji se desio u pandemiji i kreirala svoj web shop”, kazala je Hatidža Smajić vlasnica obrtničke djelatnosti MH Biser za Akta.ba. 

Hatidža inače izrađuju ženski i muški nakit od bisera koji čine ogrlice, narukvice, naušnice, prstenovi i nanožnice, a njena dosadašnja prodaja bila je uglavnom na društvenim mrežama. Pravljenjem web stranice uveliko je olakšala proces prodaje.

Web stranica sa vodičem za kupovinu

Web stranica je napravljena sa mnogo truda i na njoj se nalazi čak i vodič za kupovinu. Prilagođena je klijentima u potpunosti, a Hatidži je uveliko olakšala poslovanje.

“Na web stranici kupac samostalno bira dimezije, boju bisera i oblik ogrlice. Također, pojašnjeno je i kako odabrati veličinu narukvice”, pojasnila je.

Kupovinom online kupcima štede vrijeme koje im je potrebno da bi otišli u trgovinu i odabrali proizvod za sebe.

“Uz svega nekoliko klikova iz udobnosti svoga doma možete obaviti kupovinu što je sjajno”, istakla je vasnica MH Bisera.

Pandemija korona virusa i ograničeno kretanja bilo je ključno da se ubrza dostupnost proizvoda online smatra Hatidža.

Stalna edukacija ključ uspjeha u biznisu

Da bi opstali na tržištu poduzetnici se stalno moraju edukovati i biti u korak sa vremenom.

“Znanje je ključ uspjeha. Edukacija je izuzteno važna za poduzetništvo. Svijet se digitalizuje i mi kao poduzetnici moramo da učimo o tome. Nedavno sam prisustvovala webinaru “Business in Cloud 2021″ te smatram da je digitalizacija izuzetno važna kako bismo išli u korak sa vremenom”, naglasila je.

Vrijeme je danas najdragocijenije, a digitalizacija i e-poslovanje nam štede dragocijeno vrijeme poručila je Hatidža.

izvor (akta.ba E.O.)

Možete još pročitati

Sve što možda niste znali o biseru?

Sve što možda niste znali o biseru?

Biseri se sastoje od slojeva sedefa, koji se sloj po sloj slažu jedan na drugi. Sastav bisera je vrlo jednostavan, spoj kristalnog oblika kalcijumkarbonata (aragonita) i organskog proteina (konhiolina) koji vezuje kristale i od bisera čini jednu savršenu cjelinu.Ono...

Kako da iz lošeg stvoriš nevjerovatnu priču?

Kako da iz lošeg stvoriš nevjerovatnu priču?

Ispričat ću ti jednu priču. Nevjerovatnu priču o ožiljcima jedne školjke. Dok mirno stoji na morskom dnu, nikome ne škodi i nikome ne smeta, čekajući da joj morska struja nanese sitni plijen do njenih usta. Kako bi se prehranila ona otvara svoje oklope i ne sluteći da...

v